Μπιφτεκάκια λαχανικών !!!!!

Μονάδες δύο
1 από τις φρυγανιές
1 από ελαιόλαδο

Υλικά:
3 φρυγανιές αλεσμένες σκόνη στο μούλτι
2 κολοκύθια μέτρια
1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
8 μανιτάρια μέτρια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κόκκινο καυτερό πιπέρι
κύμινο
σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Τρίβουμε στον τρίφτη τι κρεμμύδι και τα κολοκύθια,κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την μελιτζάνα,τις πιπεριές,τα μανιτάρια.
Τα βάζουμε όλα μαζί τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα για να σοταριστούν για 10 λεπτά  και να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Αφού μαλακώσουν,τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι πατώντας τα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας μέσα όλα τα μπαχαρικά και την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο αλοιφοντας τα με ελάχιστο λάδι.

Πρόταση:
Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή μέσα σε αραβική πίτα ή σε πίτα για σουβλάκι προσθέτοντας την αντίστοιχη της μονάδα.





Σχόλια

  1. Καλησπέρα πολύ ωραίες συνταγές... Μια ερώτηση αν παραλείψουμε τα μανιτάρια μιας και δεν τα τρώει ο μικρός πειράζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Σοφία μου δεν πειράζει,αν δεν υπάρχει θέμα αλλεργίας καλό είναι να τα μάθει γιατί είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης !!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Πολύ ωραία συνταγή! Συγχαρητήρια! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ποσες μερίδες μπιφτεκιων βγαινουν μ αυτα τα υλικά? Και επισης αν οι 3 φρυγανιες χρειαζονται για την παρασκευη 1 μπιφτεκιου, τα 2 μπιφτέκια υπολογίζονται ως 3 μονάδες? Δεδομένου οτι το λάδι μετρηθηκε ηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα μπιφτεκάκια βγαίνουν 8 μέτρια κομμάτια( σε διάμετρο ενός κλασικού ποτηριού νερού). Οι τρεις φρυγανιές είναι για όλη τη ζύμη των μπιφτεκιών και γι αυτό την υπολογίζουμε μία μονάδα.Το λάδι το χρησιμοποιούμε μόνο στο ψήσιμο των μπιφτεκιών.Στο σοτάρισμα δεν χρησιμοποιούμε λάδι ,θέλουμε απλά να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και βγάλουν όλα τα υγρά τους για να πλάθονται εύκολα .Αρα πάλι και το λάδι μία μονάδα μόνο από το ψήσιμο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου