Σταφύλι γλυκό κουταλιού. ( Διαχρονικές συνταγές)



Υλικά:
1 κιλό ρόγες σταφυλιών σουλτανίνα
500 γρμ ζάχαρη
2 φύλλα αρμπαρόριζα
3-4 σταγόνες λεμόνι
1 κρασοπότηρο νερό

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σταφύλια.
Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και από επάνω ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και την αρμπαρόριζα, τα ανακατεύουμε απαλά για να μην λιώσουν.
Τα βράζουμε σε χαμηλή ένταση της εστίας για περίπου 45 λεπτά περίπου βάζοντας προς το τέλος και τις σταγονες λεμονιού,και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να "δέσει" το σιρόπι.
Όταν κρυώσει το γλυκό μας το βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι.

Σχόλια