Σάμαλι ζουμερό με σορμπέ πορτοκάλι !!!

Μονάδα μία
1 από το σιμιγδάλι

Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια

Σιρόπι: 
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το σιμιγδάλι  και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας  τα υλικά για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σάμαλι το σιροπιάζουμε (κρύο το σιρόπι και ζεστό το σάμαλι).
Το σερβίρουμε αφού κρυώσει με μία μπάλα σορμπέ πορτοκάλι !!!σορμπέ πορτοκάλι δες εδώ





Σχόλια