Τηγανιά μανιταριών με τραγανά μαραθοπιτάκια !!!

Μονάδες δύο
1 από ελαιόλαδο
1 από το πίτουρο βρώμης

Υλικά:
1 κούπα πίτουρο βρώμης αλεσμένο στο μούλτι
1 και μισή κούπα σόδα αναψυκτικό
200 γρμ μανιτάρια άσπρα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μάραθο ψιλοκομμένο
σκόνη σκόρδου
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο μία γεμάτη κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεσμένο πίτουρο βρώμης μαζί με τη σόδα, το αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο και τον μάραθο ψιλοκομμένο, τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να φουσκώσει το πίτουρο. Θέλουμε να είναι ένα ελαφρά πηχτό μείγμα.
Ετοιμάζουμε την τηγανιά μανιταριών: 
Τα καθαρίζουμε (βγάζουμε την φλούδα τους ) και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κάθε ένα.
Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ψηθούν μαζί με αλάτι και πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Όταν είναι έτοιμα και καλοψημένα ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και ρίγανη.
Ετοιμάζουμε τα μαραθοπιτάκια: 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινήσουν,τα πατάμε ελαφρά με μία σπάτουλα ,θέλουμε να είναι λεπτά και τραγανά (αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο ,βάζοντάς τα σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).

Σερβίρουμε την τηγανιά μανιταριών μαζί με τα μαραθοπιτάκια και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα.



Σχόλια