Πουρές παστινάκι με γαριδούλες σε λεμονάτη σάλτσα!!!!

Μονάδες δύο
1 από το ελαιόλαδο
1 από τις γαρίδες

Υλικά:
2 μικρά παστινάκια
15 μικρές γαριδούλες
4 μεγάλα  μανιτάρια άσπρα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
χυμό ενός λεμονιού και λίγο ξύσμα
1 και κάτι κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό ,λίγο αλάτι και τα παστινάκια για να βράσουν, ώστε στην συνέχεια να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε τα μανιτάρια μας αφού τα έχουμε κόψει σε φέτες και όμοια κάνουμε και με την πιπεριά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού,το ξύσμα,την σκόνη σκόρδου,το ελαιόλαδο,τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας και να γίνει μία υπέροχη  λεμονάτη σάλτσα.
Κάνουμε το παστινάκι πουρέ, λιωνοντάς το και ρίχνοντας μέσα μία κουταλιά από την λεμονάτη σάλτσα.
Αφού ψηθούν τα λαχανικά μας ,στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τις γαριδούλες .
Όταν είναι έτοιμες όπως είναι ζεστές τις ρίχνουμε μέσα στη λεμονάτη σάλτσα.
Στήσιμο πιάτου: 
Διαλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο ,δεν θέλουμε να στριμωχτούν τα υλικά μας.
Στην άκρη στρώνουμε τον πουρέ από το παστινάκι και από πάνω απλώνουμε τις γαριδούλες.
Στη μία άκρη βάζουμε τις πιπεριές και στην άλλη τα μανιτάρια.
Περιχύνουμε σε όλα τα υλικά μας την λεμονάτη σάλτσα και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο !!!!

Λίγα λόγια για το παστινάκι:
Το παστινάκι είναι λαχανικό ρίζας. Μοιάζει με λευκό καρότο και η γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτό. Έχει πολλά και σημαντικά θρεπτικά στοιχεία  όπως φυλλικό οξύ ,κάλιο ,πρωτεΐνη,νάτριο κ.α . Είναι πολλά τα οφέλη του στον οργανισμό μας.
Μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους όπως ωμό, στον ατμό, βραστό,τηγανιτό.



Σχόλια