Μουσακάς αλλιώς .....

Μονάδες τρεις
1 από την πατάτα
1 από το ελαιόλαδο
(οι μονάδες είναι τρεις γιατί σωτάραμε
με λάδι και μετά βάλαμε στο φούρνο
το φαγητό. Άρα αλλάζει μορφή)

Υλικά:
8 πατάτες μέτριες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις μελιτζάνες ,τις πιπεριές και τα κολοκύθια με λίγο ελαιόλαδο .
Μερικές πατάτες  αφού βράσουν τις πολτοποιούμε στο μούλτι βάζοντας μέσα λίγο από το ζουμί που έβρασαν βάζοντας αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Έτσι έχουμε μία μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας.
Σε ένα ταψί ετοιμάζουμε την μουσακά βάζοντας πρώτα μία στρώση από τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε φέτες,στη συνέχεια τις μελιτζάνες με τις πιπεριές και  τα κολοκύθια πάλι πατάτες και στην κορυφή την μπεσαμέλ πατάτας.
Ψήνουμε τον μουσακά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πριν τον κόψουμε τον αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.


Σχόλια

  1. Μονάδες 2 νομίζω.
    1 από πατάτα και 1 από το ελαιόλαδο.
    Υπέροχη συνταγή. Είσαι κούκλα σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μονάδες είναι τρεις γλυκιά μου γιατί το λάδι αλλάζει μορφή στο φούρνο,επειδή πρώτα σοτάρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι με ελαιόλαδο και μετά τα βάζουμε στο φούρνο.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο. Ξέχασα πως το λάδι το μετράμε δύο φορές.
      Οι συνταγές είναι όλες υπέροχες. Σ' αγαπάμε πολύ.

      Διαγραφή
    3. Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου Βασιλική!!!

      Διαγραφή
  2. αν κανουμε πατατες και μελιτζανες με λιγο λαδι στο φουρνο αντι να τηγανίσουμε και μετα φουρνο ψήσιμο ο μουσακας νομιζω είναι 1 μοναδα το λαδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου