Υλικά:
8 πατάτες μέτριες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
2 κολοκύθια
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, να βράσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις μελιτζάνες ,τις πιπεριές και τα κολοκύθια με λίγο ελαιόλαδο
Μερικές πατάτες αφού βράσουν τις πολτοποιούμε στο μούλτι βάζοντας μέσα λίγο από το ζουμί που έβρασαν ,βάζοντας αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Έτσι έχουμε μία μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας.
Σε ένα ταψί ετοιμάζουμε την μουσακά βάζοντας πρώτα μία στρώση από τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε φέτες,στη συνέχεια τις μελιτζάνες με τις πιπεριές και τα κολοκύθια πάλι πατάτες και στην κορυφή την μπεσαμέλ πατάτας.
Ψήνουμε τον μουσακά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πριν τον κόψουμε τον αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Μερικές πατάτες αφού βράσουν τις πολτοποιούμε στο μούλτι βάζοντας μέσα λίγο από το ζουμί που έβρασαν ,βάζοντας αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Έτσι έχουμε μία μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας.
Σε ένα ταψί ετοιμάζουμε την μουσακά βάζοντας πρώτα μία στρώση από τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε φέτες,στη συνέχεια τις μελιτζάνες με τις πιπεριές και τα κολοκύθια πάλι πατάτες και στην κορυφή την μπεσαμέλ πατάτας.
Ψήνουμε τον μουσακά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πριν τον κόψουμε τον αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Μονάδες 2 νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφή1 από πατάτα και 1 από το ελαιόλαδο.
Υπέροχη συνταγή. Είσαι κούκλα σε όλα.
Οι μονάδες είναι τρεις γλυκιά μου γιατί το λάδι αλλάζει μορφή στο φούρνο,επειδή πρώτα σοτάρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι με ελαιόλαδο και μετά τα βάζουμε στο φούρνο.
ΔιαγραφήΈχεις δίκιο. Ξέχασα πως το λάδι το μετράμε δύο φορές.
ΔιαγραφήΟι συνταγές είναι όλες υπέροχες. Σ' αγαπάμε πολύ.
Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου Βασιλική!!!
Διαγραφήαν κανουμε πατατες και μελιτζανες με λιγο λαδι στο φουρνο αντι να τηγανίσουμε και μετα φουρνο ψήσιμο ο μουσακας νομιζω είναι 1 μοναδα το λαδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι σωστά δεν αλλάζει μορφή το λάδι έτσι.
Διαγραφή