Φρικασέ μανιταριών

Μονάδα μηδέν

Υλικά:

500 γρμ μανιτάρια μικρά άσπρα
2 μικρά μαρουλάκια
2 λεμόνια
άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμυδάκια ξερά
αλάτι
πιπέρι

 Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρουλάκια και τα κόβουμε με το χέρι μας και όχι με το μαχαίρι για να μην χαθούν οι πολύτιμες βιταμίνες τους,αν μπορούμε το ίδιο κάνουμε και με τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Στον τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και ΔΕΝ το σουρώνουμε ,παρά όπως είναι με τα υγρά του, το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και το σοτάρουμε με ελάχιστο νεράκι για να μαλακώσει λίγο, έτσι γλυκαίνει το φαγητό μας,στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια να σοταριστούν μαζί με αλάτι,πιπέρι,άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υπολογίζουμε περίπου 5 ποτήρια νερό και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά όλα μαζί τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μαρούλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και σβήνουμε την εστία ,αφήνοντας επάνω την κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.


Σχόλια