Μαραθοπιτάκια τραγανά...

Μονάδες δύο
1 από ελαιόλαδο
1 από πίτουρο βρώμης

Υλικά:
1 κούπα πίτουρο βρώμης που το έχουμε αλέσει στο μούλτι
1 και μισή κούπα σόδα αναψυκτικό
μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο,μία γεμάτη κουταλιά σούπας

Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεσμένο πίτουρο βρώμης μαζί με τη σόδα, το αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο και τον μάραθο ψιλοκομμένο, τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να φουσκώσει το πίτουρο. Θέλουμε να είναι ένα ελαφρά πηχτό μείγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινήσουν,τα πατάμε ελαφρά με μία σπάτουλα ,θέλουμε να είναι λεπτά και τραγανά (αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο ,βάζοντάς τα σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).
Συνοδεύουν άριστα τα μηδενικά φαγητά μας πχ: σαλάτες,χόρτα,μπρόκολο κ.α

Σχόλια