Τριαντάφυλλα...όλο γλύκα !!!

Μονάδα μία
1 από το φύλλο σφολιάτας

Υλικά:
3 μήλα
μισό φύλλο σφολιάτας( κάνουμε το μισό για να μπορούμε να υπολογίσουμε σωστά την ποσότητα που μπορούμε να φάμε για μία μονάδα)
κανέλλα
στέβια(ή όποιο άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε)


Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την στέβια και την κανέλλα.
Ανοίγουμε το μισό φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι,στη συνέχεια το αλείφουμε με το μείγμα κανέλας και στέβια.
Το κόβουμε σε λωρίδες (μπορούμε να τις κόψουμε και ξανά στη μέση)ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε τα τριαντάφυλλα μας.
Πλένουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε στην μέση αφαιρώντας το κοτσάνι και τα κουκούτσια.
Με το μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μήλα πολύ λεπτές φέτες σαν φλούδες και τις τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας της σφολιάτας,στη συνέχεια τυλίγουμε την σφολιάτα σαν ρολάκι.
Έτσι σχηματίζονται τα τριαντάφυλλά μας.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας....συνοδεύει άριστα τον καφέ,το τσάι μας  ή ακόμα και σκέτα τρώγονται ευχάριστα.


Σχόλια