Πικάντικος τόνος με ρυζάκι και σαλάτα δροσιάς!!!

Μονάδες δύο
1 από τον τόνο
1 από το ρύζι

Υλικά:
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
ντοματίνια
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
φύλλα βασιλικού
κόκκινη πιπεριά καυτερή
ρύζι για πιλάφι
1 μεγάλο κολοκύθι
1 λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε  το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι  έχουμε βάλει την τριμμένη ντομάτα και ολόκληρα τα ντοματίνια μαζί με όλα τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε να ψηθούν στο χυμό τους για περίπου 8 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα,τον τόνο και ανακατεύουμε.
Ταυτόχρονα με το πίλερ κόβουμε το κολοκύθι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι και χυμό λεμονιού να μαριναριστεί για 3-4 λεπτά.
 Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας.

Στήσιμο πιάτου:
Επιλέγουμε μία πιατέλα θέλουμε να ξεχωρίζουν οι γεύσεις μας.
Με ένα στέρκι φτιάχνουμε δυο σχήματα στο ρύζι μας και επάνω βάζουμε την πικάντικη σάλτσα με τον τόνο ,λίγο πιο πέρα βάζουμε τη σαλάτα δροσιάς από το μαριναρισμένο κολοκύθι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.


Σχόλια