Λαγάνα τραγανή και σιμιγδαλένια......

Μονάδα μία
1 από το σιμιγδάλι

Υλικά:
500 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
αλάτι μια τσιμπιά
2 κούπες χλιαρό νερό
γλυκάνισο μια τσιμπιά

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την μαγιά,το αλάτι και το γλυκάνισο.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά,θέλουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη περίπου μισή ώρα να φουσκώσει.(αν δεν βιαζόμαστε ,το αφήνουμε παραπάνω θα γίνει πιο αφράτο).
Όταν είναι έτοιμο,στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί  και απλώνουμε το μείγμα μας παντού,θέλουμε να είναι ένα δάχτυλο περίπου σε πάχος, για να βγεί η λεπτή τραγανή παραδοσιακή λαγάνα. 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και σουσάμι από επάνω όμως πρέπει να υπολογίσουμε μία ακόμα μονάδα.

                                                           Καλή Σαρακοστή !!!!




Σχόλια