Κοτόπουλο με παρμεζάνα και πουρέ πολύχρωμο !!!

Μονάδες τρεις

1 από το  στήθος κοτόπουλου
1 από την παρμεζάνα
1 από την πατάτα

Υλικά:
Ένα στήθος κοτόπουλου
4 πατάτες μέτριες
1 κολοκύθι
100 γρμ τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια και αφού το πλύνουμε ,το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μισό ποτήρι νερό να πάρει μία βράση.
 Όταν σωθεί το νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
Ταυτόχρονα έχουμε καθαρίσει τις πατάτες και το κολοκύθι,τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Πρώτα τις πατάτες και στο τέλος το κολοκύθι γιατί θέλει λιγότερο χρόνο.
 Όταν είναι όλα έτοιμα πολτοποιούμε  το κάθε ένα ξεχωριστά βάζοντας αλάτι και πιπέρι.
 Τη στιγμή αυτή που οι πουρέδες είναι ζεστοί, στήνουμε το πιάτο μας (βλπ στήσιμο πιάτου). 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε λωρίδες  ή σε κύκλους με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
 Όταν ροδίσουν με μεγάλη προσοχή τις μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Στήσιμο πιάτου:

Ξεκινάμε με τον πουρέ πατάτας τώρα που είναι ακόμα ζεστός και μπορούμε να τον δουλέψουμε,βάζοντας κουταλιές της σούπας στο κέντρο . Θα απλωθεί από μόνος του.
Δεν θέλουμε να ξεχειλίσει το πιάτο μας από τον πουρέ πατάτας,αφήνουμε λίγο χώρο για τον πουρέ κολοκυθιού.
Βάζουμε τον πουρέ κολοκυθιού περιμετρικά με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κάνοντας μικρές τελείες , στη συνέχεια με δύο οδοντογλυφίδες και με γρήγορη κίνηση από το κέντρο προς τα έξω 
σχηματίζουμε μια μυτούλα.
Προσοχή να έχουν όλες την ίδια φορά κίνησης.
Στη συνέχεια βάζουμε στο κέντρο το κοτόπουλο και από επάνω τα μπαστουνάκια παρμεζάνας !!!!















Σχόλια