Κριθαρότο μανιταριών με καραμελωμένα κρεμμύδια !!!

Μονάδες δύο
1 από το κριθαράκι
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά: 
1 πακέτο κριθαράκι
500 γρμ μανιτάρια άσπρα
2 μέτρια κρεμμύδια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού στέβια

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες, το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια,τα αφήνουμε στην άκρη γιατί θα τα χρειαστούμε ποιο μετά.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια μας βάζοντας μόνο λίγο αλάτι, θέλουμε να ψηθούν μόνο με τα υγρά τους,στη συνέχεια αφού ψηθούν ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα,μόλις ξεκινήσει η βράση ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει μαζί με τα μανιτάρια μας.
Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας με λίγο νερό να σοταριστούν,μόλις μαλακώσουν τα αφήνουμε να ψηθούν και να καραμελώσουν βάζοντας λίγο λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού στέβια.
Όταν είναι έτοιμα(μην τα αφήσετε πολύ ώρα για να μην καούν και πικρίσουν) τα ρίχνουμε μέσα στο κριθαρότο,ρίχνουμε και ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε  ζεστό !!!

                                                                 Απλά υπέροχο !!!!!!




Σχόλια