" Ταλιατέλες" καρότου με ζουμερά κεφτεδάκια στη σάλτσα.

Μονάδα μία
1 από τον μοσχαρίσιο κιμά.

Υλικά:
500 γρμ μοσχαρίσιο κιμά
2 ξερά κρεμμύδια
4 ντομάτες
5 μεγάλα καρότα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
μουστάρδα μηδενική επιτρεπόμενη

Εκτέλεση συνταγής:
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια :
Σε ένα μπολ τρίβουμε τα κρεμμύδια μας και ΔΕΝ τα σουρώνουμε, βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά ,το αλάτι,το πιπέρι ,το κύμινο και ένα κουταλάκι μουστάρδα.
Τα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει επάνω αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε στο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.¨
Σε μία κατσαρόλα μικρή τρίβουμε τις ντομάτες και τις σοτάρουμε με λίγο νεράκι στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια όπως είναι ζεστά από το φούρνο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πήξει η σάλτσα μας,ρίχνουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και κύμινο και στην σάλτσα μας.
Ετοιμάζουμε τις "ταλιατέλες" 
Με ένα πίλερ που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε σε φλούδες τα καρότα μας.
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι που βράζει νερό, ρίχνουμε τις ταλιατέλες για 2 λεπτά μόνο και τις σουρώνουμε.


Στήσιμο πιάτου: 
Επιλέγουμε ένα πιάτο όμορφο ,βάζουμε στο κέντρο τις "ταλιατέλες" και από επάνω βάζουμε τα ζουμερά κεφτεδάκια με μπόλικη σάλτσα και απολαμβάνουμε ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο βιταμίνες.



Πρόταση:
Σε περίοδο νηστείας μπορούμε να συνοδεύουμε τις "ταλιατέλες" μας με μανιτάρια  λεμονάτα ή στιφάδο (δες συνταγή μέσα στο site μου).




Σχόλια