Ντολμαδάκια γιαλαντζί !!!

Μονάδες δύο
1 από το ρύζι
1 από το λάδι

Υλικά:
250 γρμ αμπελόφυλλα
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε σε καυτό νερό για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση,βάζοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το τριμμένο ξερό κρεμμυδι και το φρέσκο σε ψηλά κομματάκια.
Τα σοτάρουμε με λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει με τρεχούμενο νερό.
Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι τον άνηθο το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να ψηθεί για πέντε λεπτά για να σωθούν όλα τα υγρά του.
Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε ένα ένα τα ντολμαδάκια μας,τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα αφού πρώτα έχουμε στρώσει  μερικά φύλλα στον πάτο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,δύο ποτήρια νερό και τον χυμό από ένα λεμόνι ,τα σκεπάζουμε με ένα γυάλινο πιάτο και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο αν θέλουμε σκέτα ή με γιαούρτι προσθέτοντας μία ακόμα μονάδα!!!



Σχόλια

  1. κάνω ακριβώς αυτή την συνταγή .Την έμαθα από τον πατέρα μου (μικρασιατης)μόνο που το Λεμονι το βάζω μέσα στο ρυζι και έτσι δεν λασπώνει και είναι πιο νόστιμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου