Σαλάτα σε καλάθι παρμεζάνας με ψητό κοτόπουλο !!!

Μονάδες δύο

1 από το τυρί παρμεζάνα
1 από το φιλέτο κοτόπουλο

Υλικά:
250 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλου
100 γρμ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
φύλλα  σπανάκι
φύλλα ρόκας
φύλλα μαρουλιού
ξύδι μπαλσάμικο
1 ντομάτα
1 πορτοκάλι 
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε λωρίδες,στη συνέχεια  το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι και λίγο αλάτι να πάρει μια βράση ,μόλις σωθεί το νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει,βάζοντας πιπέρι και ρίγανη. 
 Έχουμε πάρει ένα μπολ στο μέγεθος που θέλουμε (ιδανικό είναι το μπολ που βάζουμε τα δημητριακά με το γάλα) το γυρίζουμε ανάποδα και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ,αυτό θα γίνει το καλούπι για το καλάθι της παρμεζάνας. 
Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε  μια λεπτή στρώση από την τριμμένη παρμεζάνα και την αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Στη συνέχεια με δύο σπάτουλες και με προσοχή τοποθετούμε την λιωμένη παρμεζάνα επάνω στο ανάποδο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την σαλάτα,πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μας,κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας μέσα λίγο ξύδι μπαλσάμικο και το χυμό από μισό πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μας.

Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας!!!

Πέρνουμε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα στρογγυλή πρώτα κάνουμε κύκλους με το ξύδι μπαλσάμικο στη συνέχεια με δύο οδοντογλυφίδες  σπρώχνουμε με απαλές κινήσεις το ξύδι προς το κέντρο του πιάτου έτσι σχηματίζετε το σχέδιο της φωτογραφίας .
Στη συνέχεια τοποθετούμε το καλάθι της παρμεζάνας και βάζουμε μέσα τη σαλάτα μας και σε μία άκρη το φιλέτο κοτόπουλου .



                  Καλή απόλαυση  !!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου