Λαχταριστό κοτόπουλο με φωλιά σπανάκι.

Μονάδες δύο

1 από το κοτόπουλο
1 από τη φέτα

Υλικά:
500 γρμ μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
4 πιπεριές Φλωρίνης
500 γρμ σπανάκι
250 γρμ φέτα
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο καυτερό πιπέρι
μουστάρδα επιτρεπόμενη (μηδενική)
άνηθο

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε τα φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου και βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και την φέτα.
Γεμίζουμε τα μπουτάκια και στη συνέχεια τα κλείνουμε με οδοντογλυφιδες για να μην ανοίξουν (προσοχή μεγάλη ,όταν θα σερβίρουμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες).
Τα βάζουμε σε ένα ταψί ρίχνοντας από επάνω ένα ποτήρι νερό που μέσα έχουμε διαλύσει 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε την σαλάτα σπανάκι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι,το βάζουμε σε μία κατσαρόλα,σκεπάζουμε με το καπάκι και το αχνίζουμε για 3 λεπτά,στη συνέχεια ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του.
Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,άνηθο και κομμάτια φέτας.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ πιπεριάς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά  μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μούλτι,βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας.

Στην άκρη του πιάτου βάζουμε μία κουταλιά της σούπας πουρέ πιπεριάς και με το κουτάλι ανάποδα πατάμε τον πουρέ και τον  σπρώχνουμε με μία γρήγορη κίνηση,στη συνέχεια αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο το βάζουμε επάνω στον πουρέ, στη άλλη άκρη του πιάτου κάνουμε μία φωλιά το σπανάκι μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα αριστοκρατικό πιάτο γεμάτο μυρωδιές και αρώματα που αναστατώνουν τις αισθήσεις!!!











Σχόλια