Παστινάκι με σολωμό καπνιστό !!!

Μονάδες δύο
1 από το σολωμό
1 από το ελαιόλαδο


Υλικά:
Ένα πακέτο καπνιστό σολωμό
3 μικρά τεμάχια παστινάκι
ελαιόλαδο
1 μοσχολέμονο
αλάτι
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
ξύσμα μοσχολέμονου

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε με το πίλερ το παστινάκι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μοσχοκάρυδο στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό από το μοσχολέμονο και το αφήνουμε στην άκρη.

Στήσιμο πιάτου: Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε τα κομμάτια σολωμού σαν μικρές μπουκίτσες και ρίχνουμε το λάδι με το λεμόνι από το παστινάκι (για αυτό το λόγο το μετράμε μία φορά).
Στη συνέχεια βάζουμε το παστινάκι ,ρίχνουμε από επάνω σε όλο το πιάτο μας ξύσμα και χυμό από το μοσχολέμονο.

Λίγα λόγια για το παστινάκι:
Το παστινάκι είναι λαχανικό ρίζας. Μοιάζει με λευκό καρότο και η γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτό. Έχει πολλά και σημαντικά θρεπτικά στοιχεία  όπως φυλλικό οξύ ,κάλιο ,πρωτεΐνη,νάτριο κ.α . Είναι πολλά τα οφέλη του στον οργανισμό μας.
Μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους όπως ωμό, στον ατμό.
Ο πιο νόστιμος τρόπος είναι να το ψήσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Όπως ,ακόμα να το κάνουμε πουρέ αντικαθιστώντας τις πατάτες .






Σχόλια