Κουλουράκια σιμιγδαλένια !!!

Μονάδες δύο

1 από το καλαμποκέλαιο
1 από το σιμιγδάλι

Υλικά:
500 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού, πορτοκαλάδα
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/2 ποτήρι νερού, στέβια
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
κακάο επιτρεπόμενο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας( για να γίνει καραμέλα)

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι και το λάδι,τα ανακατεύουμε πολύ καλά να "βραχεί" το σιμιγδάλι,στη συνέχεια ρίχνουμε όλα μας τα υλικά (εκτός τη ζάχαρη καρύδας και το κακάο)και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει, αν θέλουμε χωρίζουμε πριν τη ζύμη μας και στη μισή βάζουμε λίγο κακάο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα,στα σκέτα μπορούμε να βάλουμε στην άκρη λίγο στέβια κρυσταλλική αφού τα βρέξουμε λίγο στην άκρη για να κολλήσει η στέβια,ή να βάλουμε από επάνω καραμέλα.
Για την καραμέλα: βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές ζάχαρη καρύδας να λιώσει και την ρίχνουμε επάνω στα κουλουράκια μας.


Σχόλια