Ταχινόπιτα ζουμερή....

Μονάδες δύο
1 από το ταχίνι
1 από το σιμιγδάλι

Υλικά:
1 κούπα ταχίνι
1  και μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα στέβια
1 και μισή κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
μια τσιμπιά αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
(όλα τα υλικά θα τα μετρήσετε με την ίδια κούπα)

Για το σιρόπι:
2 κούπες στέβια
1 και μισή κούπα νερό
κανέλα
φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να έχει κρυώσει όταν θα είναι έτοιμη η ταχινόπιτα.
Βράζουμε για 5-7 λεπτά την στέβια με το νερό την κανέλα και την φλούδα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα μας βάζοντας σε ένα μπολ την στέβια ,το νερό,το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα σκεπασμένο με μία πετσέτα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε όλο το σιρόπι.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά για να το κόψουμε.





Σχόλια