Φάβα με γαρίδες και κρουτόν σιμιγδαλόψωμου !!!

Μονάδες τρεις

1 από τις γαρίδες
1 από τη φάβα
1 από κρουτόν σιμιγδαλόψωμου

Υλικά:
100 γρμ φάβα
200 γρμ γαρίδες
1 φέτα σιμιγδαλόψωμο(βλ.συνταγή)
ντομάτες
βασιλικό φρέσκο ή ξερό
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
Ετοιμάζουμε την φάβα,βάζοντάς την να βράσει μαζί με ένα κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι. Όταν είναι έτοιμη τη σουρώνουμε και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. 
Εκείνη την ώρα στήνουμε το πιάτο μας γιατί μετά πήζει.
Σε ένα μεγάλο πιάτο χύνουμε με προσοχή τη φάβα στο κέντρο του πιάτου σιγά σιγά,έτσι σχηματίζετε αυτός ο ωραίος κύκλος!!!
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις γαρίδες. Αφού τις έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα όταν είναι ωμές και τις βράζουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και λίγο βασιλικό για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Ετοιμάζουμε και τα κρουτόν  (μια φέτα σιμιγδαλόψωμου κομμένη σε τετραγωνάκια μικρά, βάζουμε αλάτι αφού ελαφρά τα έχουμε ραντίσει με λίγο νερό για να κολλήσει το αλάτι)ψήνοντας τα στο φούρνο για 10 λεπτά ή σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά.

Σχόλια