Εργολάβοι του ονείρου με μαρμελάδα αχλάδι !!!

Μονάδες  δύο

1 από το ασπράδι αυγού
1 από το αμύγδαλο

Υλικά:
200 γρμ αλεσμένα αμύγδαλα
150 γρμ στέβια
4 ασπράδια αυγών

Για την μαρμελάδα αχλάδι
3 αχλάδια
3 κουταλιές σούπας στέβια

Εκτέλεση συνταγής:
Αλέθουμε τα  αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη στέβια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών(προσοχή να μην έχουν κανένα ίχνος κρόκου)  με συνεχόμενη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να στέκονται οι άκρες τους σαν κορυφές.
Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα για να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ,ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν οι εργολάβοι τους γεμίζουμε με την μηδενική μαρμελάδα !!!
Για την μαρμελάδα αχλάδι: 
Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την στέβια να βράσουν για 5-8 λεπτά.Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μούλτι.






Σχόλια