Ρεβίθια σούπα με ξύσμα μοσχολέμονου !!!

Μονάδες δύο

1 από τα ρεβίθια
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
200 γρμ ρεβίθια
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
μοσχολέμονο χυμό και τρίμμα φλούδας του

Εκτέλεση συνταγής:
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό τα ρεβίθια.
Αφού τα ξεπλύνουμε τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τα κρεμμύδια και το αλάτι, πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα βάζουμε σε ένα πολυκόφτη τα κρεμμύδια μαζί με δύο κουταλιές από τα ρεβίθια με το ζουμί τους και τα πολτοποιούμε (έτσι πετυχαίνουμε ένα χυλό χωρίς να βάλουμε αλεύρι ή κορν φλάου).
 Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυλό στα υπόλοιπα ρεβίθια μαζί με τον χυμό από το μοσχολέμονο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πριν στύψουμε το μοσχολέμονο, το έχουμε πλύνει πολύ καλά και τρίβουμε την σάρκα του σε ένα τρίφτη με ψιλές εγκοπές.

Στήσιμο πιάτου:
Βάζουμε τη σούπα ρεβιθιών σε ένα βαθύ πιάτο και στο κέντρο βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγο ξύσμα από το μοσχολέμονο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι !!!








Σχόλια