" Μαντί " απλό και εντυπωσιακό !!!!

Μονάδες τρείς

1 από τον κιμά
1 από το ζυμαρικό
1 από το γιαούρτι

Υλικά:
500 γρμ ζυμαρικά ,σχήμα κοχύλι
500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα
σκόρδο σκόνη
κόκκινο πιπέρι καυτερό
100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής: 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι χωρίς να το στύψουμε και τον μοσχαρίσιο κιμά για να σοταριστούν  για 5 λεπτά.  Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα τριμμένη και όλα τα μπαχαρικά και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν  για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς με τη σάλτσα (να είναι λίγη η σάλτσα) κλείνουμε την εστία και τον αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία τους.
Όταν τα σουρώσουμε δεν βάζουμε καμία λιπαρή ουσία ,παρά ρίχνουμε αμέσως μέσα τον κιμά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν τα ζυμαρικά και να γεμιστούν από μόνα τους με την γέμιση.

Στήσιμο πιάτου: 
Διαλέγουμε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κουταλιά από το γιαούρτι μας με λίγο κόκκινο πιπέρι επάνω. Στη συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε ένα ένα τα κοχύλια περιμετρικά φτιάχνοντας το σχέδιο της φωτογραφίας.

Απολαμβάνουμε το φαγητό μας ,που είναι γεμάτο χρώματα και αρώματα.





Σχόλια