Μπρόκολο romanesco με πικάντικο τόνο!!!

Μονάδες δύο
1 απο  τόνο
1 απο λάδι

Υλικά:

1 κομμάτι μπρόκολο romanesco
2  τεμάχια τόνο σε νερό  κονσέρβα
φρέσκια ντοματάκια
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό
καυτερή κόκκινη πιπεριά σκόνη
ελαιόλαδο
λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε πολύ καλα το μπρόκολο romanesco και το βράζουμε για 10 λεπτά.Το σουρώνουμε με προσοχή να μην σπάσουν οι κορυφές του και το βάζουμε σε μια πιατέλα και αφού είναι ζεστό ρίχνουμε απο επάνω του με ένα κουτάλι σιγά σιγά λαδολέμονο που έχουμε ετοιμάσει( στίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε) για να ισχωρήσει σε όλα τα μέρη του μπρόκολου.
  Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον τόνο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα κόβουμε στη μέση μικρά ντοματάκια και ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι απλά για να μαλακώσουν λίγο,αλάτι,πιπέρι,κόκκινη καυτερή πιπεριά σε σκόνη και φύλλα βασιλικού.
 Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με το πηρούνι και βάζουμε μέσα και τον τόνο κονσέρβα.
Οταν είναι όλα έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας και απολαμβάνουμε.




Σχόλια