σσσσ.... είναι μυστικό!!!!!

   
   Ποιος είπε ότι για  να τρέφεσαι υγιεινά  πρέπει να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία?
 Είναι απίστευτη η εφευρετικότητα του ανθρώπου όταν μπαίνει στην κουζίνα!!!

Δες τα παρακάτω tips που θα σε βγάλουν απο την δύσκολη θέση!!!!!

🍒    Επέλεξε φρούτα εποχής και κατέψυξε τα για τον υπόλοιπο χρόνο!!
Αν κάποιο φρούτο  είναι εκτός εποχής ,κοστίζει κάτι παραπάνω (άσε που δεν έχει ακριβώς την ίδια γεύση).  Μπορείς απλά να το καταψύξεις και να το προσθέσεις μετά σε γλυκιές συνταγές ,χυμούς και smoothies.

 🍓    Αν στην προετοιμασία ενός γλυκού ή πρωινού ,έμειναν καθαρισμένα φρούτα ,μπορείς απλά να τα βάλεις σε σακουλάκια τροφίμων και να τα καταναλώσεις κάποια άλλη στιγμή.

🍑  Για μια διαφορετική γεύση στα κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα μπορείτε να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη πορτοκαλόφλουδα!!!

🍌  Τις ώριμες μπανάνες δεν τις πετάμε, τις βάζουμε μέσα σε κέικ ή φτίαχνουμε ωμή μαρμελάδα για επάλειψη στα κρίσπις ή επανω στο γιαούρτι μας.

👀  Όταν στίβουμε τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια , δεν πετάμε τις αντίστοιχες κούπες...αλλά αφού πρώτα τα πλένουμε στη συνέχεια τα τρίβουμε σε ένα ψιλό τρίφτη  πριν τα στίψουμε και έχουμε πάντοτε στην κατάψυξή μας τρίμα απο  τις φλούδες για να τις χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας .

  🍅    Το ίδιο μπορείς να κάνεις αν έχουν περισσέψει λαχανικά από την προετοιμασία κάποιου φαγητού.

   🌿     Μαϊντανό,σέλινο,άνηθο και άλλα παρόμοια πράσινα μικρά μυρωδικά,τα πλένουμε ,τα κόβουμε και τα βάζουμε μέσα σε παγοκύστες, τα σκεπάζουμε με λάδι και τα βάζουμε στην κατάψυξη.       
Τα χρησιμοποιούμε όποτε τα χρειαστούμε ,άφοβα και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποια στιγμή θέλουμε χωρίς άγχος ότι μας λείπει αυτό ή το άλλο μυρωδικό.

  👌    Το σέλινο και το μπρόκολο πάντα να το τυλίγετε με χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο.Διαρκεί πολύ περισσότερο.

   👀  Για να μην βγάζουν ρίζες οι πατάτες ,βάζουμε ανάμεσα τους δύο μήλα. Ετσι "καθυστερούμε "      το φύτρωμα των ριζών.

                                                             

Σχόλια