Σοκολατένιος πειρασμός !!!

Μονάδες δύο

1 από τη σφολιάτα
1 από το γάλα

Υλικά:

Ένα φύλλο σφολιάτας
6 φράουλες
200 γρμ κουβερτούρα επιτρεπόμενη μηδενική
μισό ποτήρι του νερού,γάλα

Εκτέλεση συνταγής:

Ένα φύλλο σφολιάτας το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα.Τυλίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μπαλίτσα μικρή και ξαπλώνουμε επάνω τη σφολιάτα μας, τραβώντας τις άκρες τους και δίνοντας σχήμα, όμοια κάνουμε και στα υπόλοιπα κομμάτια.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και με προσοχή πιέζουμε το αλουμινόχαρτο για να βγουν.
 Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γκαναζ σοκολάτας.
 Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια (αν είναι δυνατόν να την τρίψουμε σε τρίφτη τυριού θα ήταν το ιδανικό)και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι έχουμε ζεστάνει πολύ καλά το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα να πάρει βελούδινη υφή.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μαντηλάκια της σφολιάτας μας και γαρνίρουμε με ένα κομματάκι φράουλας.



Σχόλια