Πανσέτα ψητή στο γκρίλ με σπανάκι σοτέ και μανιτάρια


Μονάδες δυο

1 το κρέας
1 το λάδι
                       
Υλικά :
 500 gr πανσέτα χοιρινή
μανιτάρια μεσαία άσπρα
250gr σπανάκι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
1 λεμόνι
κόκκινο καυτερό πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής: 
Πλένουμε και σκουπίζουμε την πανσέτα.
Την ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει βάζοντας και λίγο αλάτι. 
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που έχουμε γεμίσει βράζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι( το θέλουμε να είναι all dente ).
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες,αφού τα αλατίσουμε τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι να φύγουν τα υγρά τους και να ψηθούν. 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα σκεύος χυμό από ένα λεμόνι ,λίγο ελαιόλαδο,σκόρδο σκόνη,πάπρικα και καυτερή πιπεριά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας ,βάζοντας πρώτα το σπανάκι και από επάνω την πανσέτα με τα μανιτάρια,λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε επάνω στο κρέας την σάλτσα.


Σχόλια