Γλυκό δίχρωμο ψωμάκι!!!

Μονάδες μία



Απο το σιμιγδάλι

Υλικά: 

500 γρμ σιμιγδάλι ψηλό
1,5 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιές σούπας κακάο (επιτρεπόμενο)
4 κουταλιές σούπας στέβια
νερό( όσο πάρει για να είναι το μείγμα μας αραιό σαν χυλός πυκτός
μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής:

Σεν ένα μπόλ βάζουμε το σιμιγδάλι ,τη μαγιά, και τη στέβια και ρίχνουμε χλιαρό νερό (προσοχή μεγάλη στην θερμοκρασία του νερού...όχι καυτό αλλά ούτε και κρύο για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί η μαγιά) αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, το αφήνουμε σε ζεστό μέρος , να φουσκώσει σχεδόν μια ώρα.
 Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε πρώτα το μείγμα με το κακάο και ύστερα το σκέτο.Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, το τρυπάμε με το πηρούνι να δούμε αν είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα για να το κόψουμε!!!

Σχόλια