Μπανάνα σε φύλλο κρούστας με σιρόπι ελληνικού καφέ και κάρδαμο



Υλικά:

 4 μπανάνες μέτριες,
 4 φύλλα κρούστας.         

Σιρόπι ελληνικού καφέ:

2 κουταλιές της σούπας ελληνικό καφέ
4 κουταλιές σούπας στέβια ή όποιο άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε
1 κούπα νερό
1 σπόρο κάρδαμο

Εκτέλεση συνταγής:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τυλίγουμε μια - μια σε ένα φύλλο κρούστας,τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βάζοντας το νερό με τον καφέ να βράσουν.
Στη συνέχεια αφήνουμε λίγο τον καφέ στο κατσαρολάκι να κάτσει το κατακάθι.
Με προσοχή το μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι χωρίς το κατακάθι.
Έπειτα σε ένα σουρωτήρι βάζουμε βαμβάκι και σουρώνουμε  με προσοχή τον καφέ.
Αφού έχουμε τελειώσει αυτή την διαδικασία ξαναβράζουμε τον καφέ με την στέβια και το κάρδαμο μέχρι να μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

Στη συνέχεια σερβίρουμε τις μπανάνες και ρίχνουμε από επάνω το σιρόπι.





Σχόλια