Σιμιγδαλόψωμο !!!!

Μονάδες μία
1 από το σιμιγδάλι

Υλικά:
500 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
αλάτι μία τσιμπιά
2 κούπες νερό χλιαρό.

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη μαγιά και το αλάτι.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά, θέλουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ,περίπου μισή ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μία φόρμα ψησίματος αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ,ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι κάτω και πάνω από το ψωμάκι μας για να γίνει λίγο τραγανό αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Σσσσσσ μυστικό:
Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό....όχι καυτό γιατί θα κόψει η μαγιά και δεν θα φουσκώσει το ψωμί μας ,αλλά ούτε και κρύο γιατί δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ η μαγιά οπότε πάλι δεν θα φουσκώσει το ψωμί μας.
Αν δεν βιαζόμαστε ιδιαίτερα ας το αφήσουμε λίγο παραπάνω στο φούσκωμα ,όσο πιο πολύ τόσο πιο τέλειο!!!!!

Πρόταση: Με αυτή την ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε πίτσα,τυρόπιτα,κείκ κα

Σχόλια