Ζουμερά στρογγυλά κολοκύθια, γεμιστά με λαχανικά !!!!

    Ζουμερά στρογγυλά κολοκύθια, γεμιστά με λαχανικά !!!!

Μονάδες  μια


1 απο λάδι                           

Υλικά:

Στρογγυλά κολοκύθια
μανιτάρια
πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
κρεμμύδι
ντομάτα
άνηθο
πάπρικα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας,καθαρίζουμε και πλένουμε σε τρεχούμενο νερό,τα κόβουμε σε ροδέλες.Κόβουμε λίγο το επάνω μέρος των κολοκυθιών και τα αφήνουμε στην άκρη διότι μετά θα τα χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι.Με ένα κουτάλι του γλυκού κουφώνουμε τα κολοκύθια.
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι με την ντομάτα χωρίς λάδι,για να καραμελώσει το κρεμμύδι και να γλυκάνει η συνταγή μας.Στη συνέχεια  βάζουμε αλάτι, πιπέρι άνηθο και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με την ψύχα απο τα κολοκύθια που έχουμε κουφιώσει( κρατάμε λιγή ψύχα για το τέλος να δέσουμε μια σαλτσούλα) και τα ψήνουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους. Δεν προσθέτουμε νερό.
Με ένα κουτάλι του γλυκού  τα γεμίζουμε με το μείγμα απο τα λαχανικά μας.Οταν τελειώσουμε με όλα τα κολοκύθια μας,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε βάζοντας λίγο αλάτι για 8-10 λεπτά.( πρώτα βάζουμε τα κολοκύθια στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε νερό) .
 Οταν είναι έτοιμα,τα βάζουμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ το νερό τους δεν το πετάμε,βράζουμε για ελάχιστα λεπτά και μετά την πολτοποιούμε λίγη απο την ψύχα τους που είχαμε κρατήσει στην αρχή,για να φτίαξουμε μια ελαφρυά σάλτσα βάζοντας μέσα τον πολτό απο το κολοκύθι λίγο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.

Συμβουλή: Είναι ένα γεύμα με χρώματα και αρώματα για όλες τις μέρες και για την νηστεία!!!
Σχόλια