Μαρεγκάκια λευκά με σάλτσα φράουλας!!!

Μονάδα μια
απο το ασπράδι αυγού


 Υλικά:

Για τη μαρέγκα:
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 τσιμπιά αλάτι
120gr στέβια κρυσταλλική
120 gr στέβια άχνη

Για τη σάλτσα φράουλας:
Πέρνουμε 10 φράουλες και τις βραζουμε για 5 λεπτα με μια κουταλιά της σούπας στέβια
στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι.Τα χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και να στέκονται κορυφές.Στη συνέχεια χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σαν βροχή τη στέβια. Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά( δεν θέλουμενα φύγει ο αέρας)  και ρίχνουμε και την στέβια άχνη. Βάζουμε τη μαρέργκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ροζέτες επάνω στο ταψί ,στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 80 βαθμούς.Θα δοκιμάσουμε πρώτα αν με ευκολία ξεκολλάνε απο το χαρτί,αλλιώς τα αφήνουμε λίγο ακόμα.


 Ενα ελαφρύ γλύκισμα χωρίς ενοχές!!!

Σχόλια