Μαρεγκάκια λευκά με σάλτσα φράουλας!!!




 Υλικά:

Για τη μαρέγκα:
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 τσιμπιά αλάτι
120gr στέβια κρυσταλλική
120 gr στέβια άχνη

Για τη σάλτσα φράουλας:
Πέρνουμε 10 φράουλες και τις βράζουμε για 5 λεπτά με μια κουταλιά της σούπας στέβια
στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι.
Τα χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και να στέκονται κορυφές.
Στη συνέχεια χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σαν βροχή τη στέβια. 
Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά( δεν θέλουμε να φύγει ο αέρας)  και ρίχνουμε και την στέβια άχνη. 
Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ροζέτες επάνω στο ταψί ,στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 80 βαθμούς.
Θα δοκιμάσουμε πρώτα αν με ευκολία ξεκολλάνε από το χαρτί,αλλιώς τα αφήνουμε λίγο ακόμα.
Τις γεμίζουμε με σάλτσα φράουλας.

 Ένα ελαφρύ γλύκισμα χωρίς ενοχές!!!

Σχόλια